You are here:  Home  /   Història

Història

Aquesta nissaga de pessebristes es va iniciar a principis de 1900 amb l’avi Artur i el seu germà Daniel. Eren fabricants de figures de fang i puntualment uns dies assenyalats, durant el mes de desembre, anaven a vendre amb altres firaires les figures que ells mateixos feien. Actualment encara es conserven molts d’aquests motlles de les figures originals.

carnet_AssumpcioUns anys més tard, el meu pare Artur, els acompanyava a vendre, de manera que va conèixer l’ofici i quan la fira es va constituir, van posar tres parades a la Plaça de la Seu i una altra al carrer de Santa Llúcia. Actualment la parada que s’utilitza és l’original d’aquella època. Es dedicava a la fabricació i a la distribució de figures a altres firaires. Més tard, es va deixar la fabricació pròpia i es va començar a vendre figures dels Germans Castells.

Assumpció Pascual Fernández

La tercera generació comença amb mi, l’Assumpció, que ja havia ajudat al meu pare Artur a les diferents parades. A partir de l’any 1975, començo amb una parada pròpia, on es venien figures de Múrcia i algunes del Germans Castells. A l’any 1985, es retira el meu pare Artur i deixem les alters parades, quedant només en actiu la meva parada a la Fira de Santa Llúcia. Fa uns quinze anys es van incorporar a la parada figures de Nicolás Almansa, mentre que fa uns deu anys es comença a treballar amb en Carlos Delgado.

Pessebrista Assumpció

Fira de Santa Llúcia (parada 58 – 59)
Av. Catedral, n/a
Barcelona (Spain)
assumpcio@pessebristassumpcio.com

¡Síguenos en facebook!